راه اندازی LED با برق شهر نیاز به یک مبدل دارد. از جملهی این مبدلها، مبدل جریان ثابت میباشد که به دو صورت در بازار موجود است؛ درایور ایزوله (Isolated) و درایور غیرایزوله (non-Isolated). در ادامه به بررسی ویژگی هرکدام میپردازیم.
🔹درایور ایزوله همانطور که از اسمش پیداست، خروجی را از ورودی ایزوله میکند. این ایزولاسیون توسط “ترانسفورماتور” یا به طور اختصار “ترانس” صورت میپذیرد. به موجب این ایزوله شدن ورودی از خروجی، امکان برق گرفتگی در خروجی درایور وجود نداشته و همچنین باعث میشود در صورت آلوده بودن شبکهی برق و ایجاد نوسانات در برق ورودی، این نوسانات به هیچ وجه به خروجی منتقل نشده و عمر LED افزایش مییابد.
همین امر موجب میشود تا ولتاژ ورودی در درایورهای ایزوله، بتواند بین مقدار 65 ولت الی 265 ولت تغییر کند و تغییری نه در عمر درایور ایجاد شود و نه در عمر LED. قرار دادن تمام این مزیتها در کنار یکدیگر موجب میشود تا هزینهی این درایورها نسبت به درایور غیرایزوله بیشتر باشد.
شرکت یکتا افروز بدون توجه به قیمت بالای این درایورها نسبت به درایور غیرایزوله، درایور با کیفیت ایزوله را در پنلها استفاده میکند تا نوسانات برق ورودی در خروجی اثر نگذارد.
🔹درایور غیرایزوله برخلاف درایور ایزوله، خروجیاش از ورودی مستقل نمیباشد و ایزولاسیون بین ورودی و خروجی برقرار نمیباشد. به همین دلیل نوسانات برق روی خروجی اثرگذار میباشد و میتواند موجب سوختگی LED ها شود. این درایورها نسبت به درایورهای ایزوله ارزان قیمتتر میباشند.